Vergoeding productievermindering FrieslandCampina

Levert u melk aan Zuivelcoöperatie FrieslandCampina? Produceert u in de periode van 1 oktober 2016 t/m 31 maart 2017 minder melk ten opzichte van een referentieperiode? Dan kunt u, onder voorwaarden, in aanmerking komen voor een vergoeding van EUR 0,10 per kg niet geleverde melk.

Minimale en maximale hoeveelheid

De productievermindering moet minimaal 2.000 kg melk per kwartaal zijn. De vergoeding geldt voor maximaal 20.000 kg melk per kwartaal per bedrijf.

Vergoeding bovenop de Europese vergoeding

Heeft u zich al aangemeld voor het Europese melkverminderingsplan? Deze regeling kan ook bovenop de vergoeding vanuit de Europese Unie.

Referentieperioden

De standaard referentieperiode is van 20 augustus t/m 17 september 2016. U kunt ook kiezen voor de referentieperioden ‘laatste kwartaal 2015’ en/of ‘eerste kwartaal 2016’. Dit kan interessant zijn wanneer u in één van deze perioden een hogere melkproductie heeft gerealiseerd dan in de standaard referentieperiode.

Aanmelden

U hoeft zich niet aan te melden voor deze regeling. FrieslandCampina bepaalt t.z.t. zelf of uw bedrijf de melkproductie heeft verminderd. Alleen als u gebruik wil maken van de alternatieve referentieperiode, dan moet u dit melden in de periode van 1 t/m 15 oktober via het melkweb van FrieslandCampina.

 

!

Wilt u, voor de vergoeding voor productievermindering, een andere referentieperiode gebruiken? Geef dit dan uiterlijk 15 oktober door aan FrieslandCampina!

 

Thanks!

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers.

Bekijk hier alle vacatures.