Uitbetalingsschema en kortingen bedrijfstoeslag 2016

Heeft u uitbetaling van uw betalingsrechten aangevraagd? De uitbetaling is gestart vanaf 3 december 2016. Het is mogelijk dat u eerst alleen de basispremie krijgt uitbetaald.

 

Uitbetaling 2016

RVO streeft ernaar, dat 85% van de aanvragers voor 31 december 2016 een betaling ontvangen. Hierbij probeert RVO de basispremie, de vergroeningspremie en de toeslag Jonge landbouwers gelijktijdig uit te betalen. De vergroeningspremie en de toeslag Jonge landbouwers kunnen echter pas na controles worden uitgekeerd. Het is dus mogelijk dat u eerstalleen de basispremie krijgt uitbetaald.

 

Overige betalingen soms later

Ontvangt u eerst alleen een uitbetaling van de basispremie? Dan krijgt u voor de vergroeningspremie en de toeslag Jonge landbouwers een tweede beschikking. Deze kunt u vanaf eind februari 2017 verwachten. Heeft u ook graasdierpremie aangevraagd? Deze uitbetaling start vanaf 1 maart 2017.

 

Geen voorschot

U ontvangt dit jaar geen voorschot op de uitbetaling.

 

Korting op betalingen

Jaarlijks kunt u ook gekort worden op uw betalingsrechten. Voor 2016 geldt een nationale budgetkorting van circa 0,61%. Daarnaast geldt een Europese budgetkorting van circa 1,35% voor de uitbetaling boven de € 2.000.

 

!

Heeft u betalingsrechten uitbetaald gekregen? Controleer of al uw rechten zijn uitbetaald en of de korting goed is toegepast.

 

Thanks!

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers.

Bekijk hier alle vacatures.