Nu ook maandreferentie in fosfaatreductieplan

Hebt u een niet-melkproducerend rundveebedrijf? Dan geldt, in de meeste gevallen, het fosfaatreductieplan ook voor u. Naast de referentiedatum van 15 december 2016 kunt u nu ook kiezen voor de maandreferentie.

Maandreferentie

Veel bedrijven kunnen o.b.v. de referentiedatum van 15 december 2016 veel minder dieren houden dan normaal gesproken worden gehouden. Dit geldt met name voor bedrijven die in de zomerperiode meer dieren hebben dan in de winter, zoals bijvoorbeeld inschaarders en bedrijven die zogenaamde ‘vetweiders’ houden. Om aan deze bedrijven tegemoet te komen, is nu de maandreferentie geïntroduceerd.

Zelfde aantal als in 2016

Indien u kiest voor de maandreferentie mag u in 2017 net zoveel dieren houden als in dezelfde maand in 2016. Het gaat hierbij om de tweede maand van iedere periode (april, juni, augustus, oktober en december). Immers alleen over deze maanden kan een heffing worden opgelegd. Met deze optie wordt meer rekening gehouden met het jaarlijkse verloop van uw veestapel.

Meest gunstige aantal telt

Per periode kunt u kiezen welke referentie voor u het meest gunstig is: 15 december 2016 of het gemiddelde van de betreffende maand in 2016.

Inscharen

Schaart u in de zomerperiode dieren in en bent u niet-melkproducerend? Door gebruik te maken van de maandreferentie kunt u nu ook in 2017 weer dieren inscharen.

Hebt u een niet-melkproducerend bedrijf? U kunt nu kiezen voor de meest gunstige referentie: 15 december 2016 of de maandreferentie van 2016!

 

 

Thanks!

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers.

Bekijk hier alle vacatures.