Agrarisch adviesbureau

De toeslagrechten, bedrijfsopvolging, overdrachtsbelasting en pacht, het is slechts een greep uit de termen die voortdurend terugkomen in de wet- en regelgeving in de agrarische sector. Een sector die steeds complexer lijkt te worden en de afgelopen tijd flink onder vuur ligt. Het is voor uw onderneming van belang om tijdig in te springen. Onze ervaren agrarisch adviseurs ondersteunen u graag bij al uw vraagstukken. Zodat u kunt doen waar u goed in bent: uw onderneming leiden.

Thuis in de agrarische sector

Bij Alan zijn we thuis in de agrarische sector. Dankzij onze jarenlange ervaring in de agrarische sector, weet Alan als geen ander dat het best lastig is om u, naast uw dagelijkse werkzaamheden, ook nog bezig te houden met juridische- en fiscale zaken, subsidiemogelijkheden en administratieve taken. Veel van onze adviseurs hebben zelf een agrarische achtergrond of hebben een ondernemersverleden. U heeft dus een adviseur die in hetzelfde vak zit als u. Daarbij houden we alle trends en ontwikkelingen in uw branche scherp in de gaten zodat we kunnen anticiperen op de bewegingen binnen de (agrarische) markt.

Alan Accountants en Adviseurs is een veelzijdig accountantskantoor. Wij zijn gespecialiseerd in o.a. financiële administratie, administratieve dienstverlening, personele dienstverlening en project- en interimmanagement. Onze manier van advies en beheer gaat verder dan je misschien gewend bent. Wij houden van écht persoonlijk contact. Dus je mag altijd langskomen, we denken graag met je mee. Waar we ook van houden? Geen gedoe! Gewone taal, die voor iedereen te begrijpen is, overzichtelijke rapporten en ‘gewoon doen’.

Agrarisch Advieskantoor

Meer dan agrarisch advies

Om u te ontzorgen, bieden wij een breed pakket met diensten. Van het huidige mestbeleid tot milieu-investeringen, een mogelijke bedrijfsovername of asbestsanering, onze adviseurs denken graag met u mee. Samenstellen, beoordelen en bespreken van de jaarrekeningen of diverse aangiften voor de Belastingdienst behoren ook tot ons dienstenpakket. Het is slechts een greep uit alles waar u bij ons terecht kan. Onze werkzaamheden voor u vallen in de volgende categorieën:

Jaarrekening

Als (agrarisch) adviesbureau in Groningen stellen wij voor u de jaarrekening op. De jaarrekening geeft een jaarlijks overzicht van de financiële situatie van een bedrijf van het afgelopen boekjaar. Het bestaat uit een balans, een resultatenrekening of winst- en verliesrekening over het afgelopen jaar, een toelichting op beide en het kasstroomoverzicht. De jaarrekening sluit aan op de financiële administratie die of door ons kantoor of door de klant zelf is geboekt aan de hand van bankafschriften, kasbladen, facturen en bonnen.

Belastingzaken

Naast het opstellen van de jaarrekening en deze met u bespreken, kunnen we u ook altijd helpen met de diverse belastingzaken. Denk aan de omzet-, inkomsten-, en/of de vennootschapsbelasting. Maar vooral geven we advies. Bijvoorbeeld over de structuur van uw bedrijf, over investeringen, financieringsmogelijkheden en wet- en regelgeving (mestbeleid, subsidies etc.). Soms is het nodig een bezwaar- of beroepsschrift in te dienen. Lastige zaken, die we graag van u overnemen.

 

Thanks!

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers.

Bekijk hier alle vacatures.