Agrarisch boekhoudkantoor

U kunt uw boekhouding natuurlijk bij elk ander boekhoudkantoor onderbrengen. Maar het werkt wel zo prettig als het kantoor ook thuis is in de agrarische sector. Want dan bent u echt verzekerd van het beste advies, omdat de branche en bijbehorende wetten en regels bekend is.

Alan is voor u dát agrarisch boekhoudkantoor. Alle leden van ons agrarisch team hebben een agrarische opleiding en sommigen zelfs een eigen agrarisch bedrijf. U heeft dus echt te maken met vakgenoten. En dat maakt voor u echt het verschil.

Agrarisch Boekhoudkantoor

Verschil tussen boekhoudkantoor en accountantskantoor

De termen boekhoudkantoor en accountantskantoor worden veel door elkaar gebruikt. Is dit nu hetzelfde of is er een verschil. De naam boekhouder mag iedereen gebruiken. Het is geen beschermd beroep. Voor de naam accountant ligt dit anders. Dit is een beschermde titel en mag dus niet iedereen zomaar gebruiken. Om deze titel te mogen gebruiken dient de persoon te staan ingeschreven in het accountantsregister.

De naam accountantskantoor mag dus alleen gevoerd worden indien er ook daadwerkelijk accountants in dienst zijn. Dit zijn dus personen die ingeschreven staan in het accountantsregister. Alan Accountants en Adviseurs voldoet aan deze verplichtingen, en mag zich dus naast boekhoudkantoor ook accountantskantoor noemen.

Voor een boekhoudkantoor bestaat deze verplichting niet. In principe kan iedereen zich boekhouder noemen. Dus zelfs als de persoon geen enkele opleiding in die richting heeft gedaan.

Wat we doen als uw agrarische boekhouder

We houden alle cijfers in de gaten zodat u elk moment inzicht heeft in uw bedrijfsresultaten. Dat doen we bij u op het kantoor. U levert ons de betreffende stukken aan op de manier dat voor u het handigst is. Wij helpen u vervolgens met het inrichten, beheren en het interpreteren van uw boekhouding.

We helpen u graag, maar het is aan u in hoeverre u die hulp nodig gaat hebben. Zo kunt u er ook voor kiezen om veel van de boekhouding zelf te doen en ons in te schakelen als dat nodig is.

Jaarrekening

Als (agrarisch) accountantsbureau in Groningen stellen wij voor u de jaarrekening op. De jaarrekening geeft een jaarlijks overzicht van de financiële situatie van een bedrijf van het afgelopen boekjaar. Het bestaat uit een balans, een resultatenrekening of winst- en verliesrekening over het afgelopen jaar, een toelichting op beide en het kasstroomoverzicht. De jaarrekening sluit aan op de financiële administratie die of door ons kantoor of door de klant zelf is geboekt aan de hand van bankafschriften, kasbladen, facturen en bonnen.

Belastingzaken

Naast het opstellen van de jaarrekening en deze met u bespreken, kunnen we u ook altijd helpen met de diverse belastingzaken. Denk aan de omzet-, inkomsten-, en/of de vennootschapsbelasting. Maar vooral geven we advies. Bijvoorbeeld over de structuur van uw bedrijf, over investeringen, financieringsmogelijkheden en wet- en regelgeving (mestbeleid, subsidies etc.). Soms is het nodig een bezwaar- of beroepsschrift in te dienen. Lastige zaken, die we graag van u overnemen.

Waarom kiezen voor Alan?

  • Uw eigen persoonlijke adviseur. Hij kent uw bedrijf na verloop van tijd als geen ander.
  • We zijn er ook voor u als starter
  • Thuis in de agrarische sector
  • Een persoonlijke aanpak en korte lijnen.
  • Tevreden klanten

 

Thanks!

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers.

Bekijk hier alle vacatures.