Nieuws

Fosfaatrechten: melden in- en uitscharen (01-02-2018)
Bron: | | | 01-02-2018

Had u op 2 juli 2015 melkvee (incl. jongvee) uitgeschaard? Dan zijn de fosfaatrechten voor deze dieren toegekend aan de inschaarder. U kunt deze rechten zonder korting overnemen. Wilt u gebruikmaken van deze regeling? Dan moet u dit, samen met de inschaarder, uiterlijk 31 maart melden bij RVO.

 

Fosfaatrechten voor inschaarder

Fosfaatrechten zijn toegekend op basis van het aantal stuks melkvee (melkkoeien en jongvee) op 2 juli 2015. Hierbij is van belang wie op dat moment de houder van de dieren was. Had u op deze datum melkvee uitgeschaard, dan heeft de inschaarder de fosfaatrechten toegekend gekregen.

 

Overnemen zonder korting

U kunt deze fosfaatrechten zonder korting overnemen van de inschaarder. U moet dit dan uiterlijk 31 maart melden bij mijn.rvo.nl. De inschaarder moet wel instemmen met deze overdracht.

 

Deel overnemen

U kunt ook een deel van de fosfaatrechten, die op basis van de uitgeschaarde dieren zijn vastgesteld, overnemen. Hoe groot dit deel is mag u onderling afspreken. Het overnemen van een deel van de fosfaatrechten is wenselijk als de inschaarder ook in 2018 weer dieren van u inschaart. De inschaarder heeft hier immers rechten voor nodig.

 

Definitie uitscharen

De definitie van ‘in- en uitscharen’ is ruim. RVO geeft aan dat de dieren op 2 juli 2015 moeten zijn uitgeschaard en uiterlijk 31 december 2017 zijn teruggekomen bij het oorspronkelijke bedrijf (de uitschaarder).

 

Ook bij jongveeopfok

Had u jongvee uitbesteed aan een jongveeopfokker? Dan valt dit, in het kader van deze regeling, ook onder de definitie van ‘in- en uitscharen’.

 

 

!

Heeft u afgesproken dat u fosfaatrechten kunt overnemen van uw inschaarder of jongveeopfokker? Meldt u dit dan uiterlijk 31 maart 2018 bij RVO. Dit kan dan zonder korting.

 

...

terug