Nieuws

Verleaser kan 10% korting zelf benutten (08-11-2018)
Bron: | | | 08-11-2018

Wilt u fosfaatrechten verleasen en krijgt u daarbij een korting van 10% opgelegd? U kunt deze 10% dit jaar zelf nog benutten. Bij een leasetransactie kunt u hierdoor samen de fosfaatrechten eenmalig 100% benutten. Onlangs heeft RVO aangegeven dat dit mogelijk is. Hiermee is deze werkwijze gelijk aan de werkwijze bij verkoop van fosfaatrechten.

 

Bij transactie vermelden

Om de 10% korting zelf te kunnen benutten, moet u bij de melding aangeven dat de leaser 90% van de overgedragen fosfaatrechten mag benutten. De resterende 10% is dan dit jaar nog van u.

 

Voorbeeld

U gaat 500 fosfaatrechten verleasen en geeft op het overdrachtsformulier aan dat 450 fosfaatrechten door de leaser benut mogen worden. U kunt de resterende 50 fosfaatrechten eenmalig in het kalenderjaar, waarin u de rechten verleast, zelf benutten. Voor de leaser maakt dit niet uit. Deze kan immers maximaal 90% benutten.

 

Tijdelijke werkwijze

Op dit moment kunt u op het formulier van RVO bij de heenlease de benutbaarheid nog niet op de juiste manier aangeven. RVO heeft daarom aangegeven dat u de heenlease tijdelijk, totdat het formulier is aangepast, als een ‘reguliere’ overdracht moet melden. Bij de melding van de teruglease moet u nog steeds aangeven dat het gaat om een teruglease. Hiermee voorkomt u dat de teruglease nogmaals 10% wordt gekort.

 

 

!

Wilt u dit jaar fosfaatrechten verleasen? Bepaal met uw adviseur hoeveel fosfaatrechten u kunt verleasen. Houd hierbij rekening met het feit dat u de 10% korting dit jaar zelf kunt benutten.

 

terug