Nieuws

Informatieplicht energiebesparing (15-03-2019)
Bron: | | | 15-03-2019

Verbruikt uw bedrijf op jaarbasis 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m³ aardgas of meer? Dan bent u verplicht om energiebesparende maatregelen te treffen. Valt uw bedrijf onder het Activiteitenbesluit? Dan moet u vanaf 1 juli 2019 voldoen aan de ‘Informatieplicht energiebesparing’.

 

Energiebesparingsplicht

U bent verplicht om energiebesparende maatregelen te treffen bij een energieverbruik vanaf 50.000 kWh elektriciteit per jaar en/of 25.000 m³ aardgas per jaar. De verplichting om energiebesparende maatregelen te treffen is niet nieuw. Deze verplichting vindt u terug in de voorschriften van uw omgevingsvergunning of in het Activiteitenbesluit indien uw bedrijf meldingsplichtig is.

 

Energiebesparende maatregelen lijst

Valt uw bedrijf onder het Activiteitenbesluit? Dan moet u alle van toepassing zijnde energiebesparende maatregelen treffen, die zijn opgenomen in de zogenoemde ‘Energiebesparende maatregelen lijst’ voor de agrarische sector. Het is mogelijk dat u al een (groot) deel van deze maatregelen heeft toegepast.

 

Informatieplicht

Valt uw bedrijf onder het Activiteitenbesluit? Dan bent u met de ‘Informatieplicht energiebesparing’ verplicht om aan RVO door te geven welke maatregelen voor u van toepassing zijn, welke u genomen heeft en welke u gaat nemen. U moet dit uiterlijk op 1 juli 2019 melden.

 

Handhaving

Uw gemeente kan op deze manier controleren of u aan de informatieplicht hebt voldaan en of u de energiebesparende maatregelen treft die van toepassing zijn op uw bedrijf. Houd er rekening mee dat dit tijdens een milieucontrole gecontroleerd kan worden.

 

 

!

Is de informatieplicht energiebesparing van toepassing op uw bedrijf? Zorg ervoor dat u uiterlijk 1 juli 2019 voldoet aan de informatieplicht en de betreffende energiebesparende maatregelen uit gaat voeren.

 

...

terug