Nieuws

Gecombineerde opgave: perceelsgegevens 'GLB' (23-03-2023)
Bron: | | Component Agro | 23-03-2023

In de Gecombineerde opgave moet u, indien van toepassing, diverse gegevens invullen voor het ‘GLB’. Dit is onder andere nodig als u aan de eco-regeling mee doet.

Vinkje basispremie

Heeft u aan het begin van de Gecombineerde opgave (GO) aangegeven dat u basispremie wilt aanvragen? Dan is bij ieder subsidiabel perceel automatisch een vinkje bij ‘Basispremie’ gezet.

Vinkje eco-regeling voor opgave eco-activiteiten

U kunt zich ook aanmelden voor de eco-regeling (begin van GO). Heeft u dat gedaan? Dan kunt u bij uw percelen de betreffende eco-activiteiten invullen. Hiervoor moet u eerst een vinkje zetten bij ‘Eco-regeling’.

Heeft u op een bepaald perceel geen eco-activiteiten? Dan is dit vinkje niet nodig. Het perceel komt dan toch in aanmerking voor de eco-premie, als u met uw andere percelen voldoende waarde en punten haalt.

Eco-activiteit ‘verlengde weidegang’

Kiest u voor de eco-activiteit ‘verlengde weidegang’? Dan kunt u dit aan het begin van de GO aangeven.

U bent niet verplicht om deze eco-activiteit ook in te vullen bij ieder graslandperceel. Echter als u dan niet doet, dan worden (op het moment van schrijven) de ‘punten’ en ‘waarden’ niet meegenomen in het ‘Overzicht eco-regeling’. Het advies is dan ook om deze activiteit ook bij al uw graspercelen in te vullen, ook op de percelen grasland die niet beweid worden.

Niet-productief areaal

Wilt u een perceel inzetten als niet productief areaal? Dan kunt u dit aanvinken bij uw percelen waarbij dit mogelijk is. Als u bomen op een perceel wilt inzetten als niet-productief areaal, dan geeft u het aantal bomen op. U hoeft de bomen niet apart in te tekenen.

 

...

terug